W I T A M Y   N A   S T R O N I E    G M I N Y   Ś W I E R C Z ÓW 

Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa 2014-2020 Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym realizowanego w Podprogramie 2017

bez tytułu.jpeg

Podprogram  2017 – efekty 

 

1.  Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Świerczowie przy współpracy z Bankiem Żywności  w Opolu realizował Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2017 współfinansowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie sierpień 2017 – czerwiec 2018.

2. Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:     

  • warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, powidła śliwkowe);  
  • skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy , ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane),
  • mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),
  •  mięsne (szynka drobiowa, wieprzowa mielona, pasztet wieprzowy, kabanosy wieprzowe, filet z makreli w oleju,
  • cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),
  • tłuszcze (olej rzepakowy),
  • dania gotowe (gulasz wieprzowy z warzywami).

3.  Pomoc żywnościowa trafiła do 328 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu Gminy Świerczów.

4.  Wydaliśmy osobom potrzebującym:

- 16,24806 ton żywności;

- 1495 paczek żywnościowych.

5. W ramach Podprogramu 2017 dla osób korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono 1 warsztat edukacyjny w ramach działań towarzyszących:

  • warsztaty dietetyczne  - 1  spotkanie dla 17 uczestników.

Podprogram  2017 – efekty 

1.  Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Świerczowie przy współpracy z Bankiem Żywności  w Opolu realizował Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2017 współfinansowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie sierpień 2017 – czerwiec 2018.

2. Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:     

  • warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, powidła śliwkowe);  
  • skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy , ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane),
  • mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),
  •  mięsne (szynka drobiowa, wieprzowa mielona, pasztet wieprzowy, kabanosy wieprzowe, filet z makreli w oleju,
  • cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),
  • tłuszcze (olej rzepakowy),
  • dania gotowe (gulasz wieprzowy z warzywami).

3.  Pomoc żywnościowa trafiła do 328 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu Gminy Świerczów.

4.  Wydaliśmy osobom potrzebującym:

- 16,24806 ton żywności;

- 1495 paczek żywnościowych.

5. W ramach Podprogramu 2017 dla osób korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono 1 warsztat edukacyjny w ramach działań towarzyszących:

  • warsztaty dietetyczne  - 1  spotkanie dla 17 uczestników.